Posegi za moške 2017-05-07T18:36:17+00:00

Zakaj korekcija nosu?

Za estetski poseg na nosu (rinoplastika) se odločajo pacienti, ki si zaradi najrazličnejših vzrokov želijo preoblikovanje svojega nosu. S tem zelo priljubljenim posegom dosežemo veliko spremembo tako pri skladnosti, obliki in velikosti nosu ter celotnega obraza, kot tudi pri samozavesti posameznika. Pogosto se za ta poseg odločajo tudi zaradi zlomljenega nosu ali v primeru težav z dihanjem.

Kakšen poseg je korekcija nosu?

Pri posegu redukcijske rinplastike spremenimo tako kost kot hrustanec nosu in na ta način pomanjšamo nos. Pri augmentacijski rinoplastiki pa dodamo tkivo. Sprememba nastane z odstranitvijo kosti in hrustanca, odvzemanja tkiva drugje na telesu ali z vsajanjem sintetičnih materialov. Vse z namenom, da spremenimo obliko nosu. Esteske izboljšave vključujejo tudi sprememba vrška nosu ali nosnega grebena, ožanje ali spreminjanje nosnic.

KLIKNITE ZA VEČ INFORMACIJ

Zakaj ginekomastija (pomanjšanje moških prsi)?

Za poseg se običajno odločajo moški, ki imajo preveč razvite in povečane prsi ter se zato ne počutijo samozavestni. Pri posegu odstranimo odvečno maščevje, tkivo mlečnih žlez in kožo. Poseg ustvari bolj ploske, čvrste in bolj izrazite prsi. Učinek posega je običajno trajen.

Kakšen poseg je ginekomastija?

Ginekomastija je pogosta težava, ki se začne s puberteto, ko začne rasti nežno prsno tkivo pod bradavicami. Ponavadi je to posledica neravnovesja hormonov in izgine med 18 in 20 letom brez zdravljenja. V redkih primerih je lahko ginekomastija posledica jemanja anaboličnih steroidov, tumorjev ali bolezni. V nekaterih primerih je potrebno opraviti teste. To je odvisno od vaše starosti in zdravstvene preteklosti. Poseg je primeren tudi za moške, ki zaradi prevelikih in pretežkih prsi trpijo bolečine v hrbtu ali v vratu. Nekateri moški in fantje imajo na oprsju maščevje, kar je videti kot da imajo prsi. To imenujemo pseudo ginekomastija.

Ginekomastija povzroča čustveno neugodje in vpliva na moško samozavest. Nekateri moški se izogibajo fizičnim aktivnostim in intimnim situacijam, da prikrijejo to svojo hibo. Pojavi se lahko v eni ali obeh prsih. V hudih primerih lahko teža odvečnega prsnega tkiva povzroči povešenje prsi in razteg areole (kolobarja okoli prsne bradavice). V teh primerih lahko kirurško popravimo postavitev in velikost areole ter zmanjšamo odvečno kožo.

Končni rezultati posega so v večini primerov trajni. V kolikor pa je ginekomastija rezultat jemanja zdravil ali prevelikega povečanja telesne teže, se mora pacient prej očistiti teh substanc ali shujšati, da so rezultati vidni.

KLIKNITE ZA VEČ INFORMACIJ

Zakaj liposukcija?

Za ta poseg se odločajo tako ženske kot moški, ki želijo lepše oblikovano telo na dokaj enostaven in varen kirurški način. Je precej nova in učinkovita oblika liposukcije, ki je postala izjemno priljubljena zaradi kombinacije varnosti in natančnosti. Rezultati posega so dolgotrajni.

Je eden najbolj priljubljenih lepotnih posegov, tako pri ženskah kot tudi pri moških. Gre za operativni lepotni poseg za zmanjšanje naslag maščevja, ki ne izginejo kljub dietam in fizični vadbi, dobesedno gre za odstranjevanje maščevja in preoblikovanje telesa. S kanilo vstopimo in izsesamo maščevje iz telesa.

Če razmišljate o liposukciji, je pomembno, da imate realna pričakovanja. Čeprav lahko dosežemo dramatične učinke, pa ni nujno, da so takojšnji ali tako očitni, kot pričakujete. Uspeh liposukcije je odvisen od vsakega posameznika, starosti, elastičnosti kože, teže in splošnega zdravja. Večje je tveganje za tiste, ki so imeli v preteklosti kakšne imunske težave, težave s srcem, epilepsijo ali trombozo globokih ven. Zaradi jemanja določenih zdravil se lahko poveča nevarnost krvavenja. Idealni kandidat za liposukcijo je nekdo, ki ima od 15 do 20 kg več od idealne teže, razporejenih po različnih predelih. Najprej bomo preverili vaš BMI (body mass index) indeks telesnega maščevja. To je osnova za kirurgovo odločitev glede tega ali ste primeren kandidat za liposukcijo.

Liposukcija oklesti ali preoblikuje telo, ni pa nujno, da zmanjša težo. Namen liposukcije je izgubiti centimetre in ne kilograme, ter spremeniti pacientove obline. Zelo je učinkovita pri odstranjevanju neželenih izboklin in nabreklin ter za izboljšanje silhuete telesa.

Liposukcija trajno odstrani del maščevnih celic, torej se pacient v te predele ne bo zredil. Prav zato je liposukcija tako priljubljena.

Tumescenta liposukcija
Pri nas izvajamo liposukcijo s tumescentno tehniko, kar pomeni, da pred posegom v maščevje injiciramo velike količine slanih raztopin, kar omogoča lažje izsesavanje in boljše rezultate.

Kakšen poseg je liposukcija?

Tumescentna liposukcija ima dve prednosti: prvič; potrebna je samo lokalna anestezija in drugič; je minimalno invazivna, ker zahteva le nekaj majhnih rezov. Zato je čas zdravljenja bistveno krajši kot pri konvencionalni liposukciji in traja le 24 – 48 ur. Vse operativne tehnike liposukcije imajo namen izboljšati obliko telesa z odstranitvijo naslag maščevja, ki nastanejo med kožo in mišičjem, vendar lahko tumescentna tehnika to opravi veliko natančneje in odstrani več plasti maščevja. Pri teh operativnih posegih je navadno pacient buden, kar omogoča zdravniku občutenje pacientovega mišičnega tonusa vzporedno s plastmi maščevja. To je velika prednost, ker omogoča kirurgu odstraniti več maščevja kot pri tradicionalnih liposukcijskih metodah.

Predeli telesa, ki so primerni za tumescentno liposukcijo:

 • vrat in spodnji del lic
 • spodnji del lic
 • roke
 • trebuh
 • ritnice
 • boki
 • notranja in zunanja stran stegen
 • kolena
 • noge
 • povečana moška prsa (ginekomastija)
KLIKNITE ZA VEČ INFORMACIJ

Zakaj facelift?

Večina pacientov se za ta poseg odloča med 40 in 60 letom, ker želi pomladiti svoj obraz. Ponavadi facelift ni potreben pred 40 letom, razen pri pacientih s prezgodnjim staranjem obraza ali po veliki izgubi teže. Cilj facelifta je, da pacientu povrne naravno mlajši videz. Operacija facelift bo bolj uspešna, če ima koža tonus, če ni izgubila elastičnosti in se z lahkoto premika ter razteza.

Kakšen je poseg facelift?

Obraz je sestavljen iz več plasti: kosti, mišic, veziva maščevja in kože. S staranjem mišice izgubljajo tonus, vezivo, ki drži vse skupaj pa postane ohlapno. Maščevje okoli spodnjega dela obraza se povesi in povzroči povešen videz z gubami in gubicami. Čas obnove celic je daljši, koža se vedno težje obnavlja in izgublja elastičnost. Facelift izboljša povešene predele, ki so izgubili tonus. Najboljše rezultate dosežemo pri zdravih pacientih, katerih koža je še prožna. Nekateri pacienti kombinirajo facelift operacijo z drugimi posegi kot so dvig vratu ali obrvi. Pacienti z realističnimi pričakovanji so pogosteje zadovoljni z rezultati. Če vas skrbi katerikoli od pojavov navedenih spodaj, ste kandidat za operacijo facelift:

 • povešanje sredine obraza
 • globoke gubice pod očmi
 • globoke gube od nosnic do kotičkov ustnic
 • povešenost zaradi pomanjkanja mišičnega tonusa v spodnjem delu obraza
 • napačno razporejeno maščevje
KLIKNITE ZA VEČ INFORMACIJ

Zakaj dvig čela in obrvi?

Za poseg dviga obrvi ali čela se običajno odločijo ženske, ki želijo pomladiti in osvežiti svoj obraz. Rezultat dviga obrvi bo dober, če ima koža tonus, če ni izgubila elastičnosti in se z lahkoto premika ter razteza. Obraz je namreč sestavljen iz plasti kosti, mišic, veziva, maščevja in kože. V procesu staranja mišice popustijo, izgubijo tonus in veziva postanejo ohlapna.

Kakšen poseg je dvig čela in obrvi?

Dvig obrvi pogosto naredimo pri pojavu staranja predvsem pri pacientih med 40 in 60 let starosti. Poseg lahko opravimo tudi pri mlajših osebah, ki pogosto grbančijo čelo zaradi stresa, mišičnih aktivnosti ali podedovanih lastnosti, kot so na primer nizke, težke obrvi ali globoke gube nad nosom. Dvig obrvi običajno naredimo skupaj z drugimi lepotnimi posegi, da dobimo bolj skladen videz celotnega obraza.

KLIKNITE ZA VEČ INFORMACIJ

Zakaj operacija ušes?

Za operacijo uhljev (otoplastika) se odločajo pacienti, ki želijo pritrditev uhljev, da ne štrlijo več tako izrazito ali pa si želijo pomanjšanje uhljev. Kadar uhlji pretirano štrlijo iz glave, je lahko ta napaka zelo moteča. Otoplastika je skupen izraz za mnoge različne operacije za pritrditev ali preoblikovanje uhljev.

Kakšen poseg je operacija ušes?

Poseg lahko opravimo pri osebah katerekoli starosti. Lahko gre za enega ali oba uhlja. Najprimernejšo metodo izbereta pacient in izbrani kirurg skupaj. Faktorji, ki vplivajo na izbiro metode, vključujejo celotno anatomijo uhljev, velikost ušesnega hrustanca, odvečne kože okoli uhlja in stopnja deformiranosti ostalega predela uhlja.

KLIKNITE ZA VEČ INFORMACIJ

Zakaj abdominoplastika?

Za ta poseg se odločajo predvsem moški, ki si želijo bolj plosk, čvrst in privlačnejši trebuh. Problem moških v zrelih letih so »ljubezenski ročaji«, velik trebuh in »michelinovi obroči«. Pogoste in velike spremembe telesne teže povzročijo šibkost trebušnih mišic, povešeno kožo in strije. Moška abdominoplastka je preprost poseg, ki lahko zmanjša velikost trebuha z redukcijo odvečne kože in nategom mišic v osrednjem delu. Rezultati posega so trajni.

Kakšen poseg je abdominoplastika?

Pogoste spremembe v teži, staranje in življenjske razvade lahko povzročijo ohlapnost trebušnih mišic, koža se povesi in pojavijo se strije. Z abdominoplastiko napnemo ohlapno kožo, napnemo mišičje trebušne stene, in če je potrebno, odstranimo tudi podkožno maščevje. Ta poseg izboljša videz, hkrati pa prepreči ohlapnosti trebušne stene. Vsekakor ta poseg ni nadomestek za fizično aktivnost in uravnoteženo prehrano ter ne pomaga pri vzdrževanju telesne teže. Rezultat je lahko dolgotrajen, če redno vadite, jeste zdravo in po posegu vzdržujete zdravo težo. Operacijo opravimo z rezom v spodnji del trebuha od boka do boka, ter drugim rezom za prestavitev popka. Napnemo trebušne mišice, odstranimo odvečno kožo in maščevje ter napnemo preostalo kožo tako, da dobimo čvrstejši in bolj gladek videz. Včasih uporabimo liposukcijo za odstranitev odvečnega maščevja.

KLIKNITE ZA VEČ INFORMACIJ

Zakaj operacija vek?

Za operacijo vek (blefaroplastika) se večinoma odločijo ženske, ki si želijo izboljšati izgled oči in ustvari mlajši videz. Poseg lahko opravimo na zgornjih in/ali spodnjih vekah.

Kakšen poseg operacije vek?

Poseg izboljša ohlapno ali povešeno kožo, ki ustvarja gube in ovira naravno konturo zgornje veke. Včasih je lahko koža tako povešena, da vodi celo do poslabšanja vida. S posegom lahko odstranimo tudi plasti maščevja na zgornji veki, ki dajo videz oteklega in zabuhlega očesa. Poseg na spodnjih vekah pa omogoča odstranitev podočnjakov, popravi povešene veke in odstrani odvečno kožo ter drobne gubice.

KLIKNITE ZA VEČ INFORMACIJ

Zakaj operacija brade?

Za povečanje brade se pogosto odločijo pacienti z nesimetričnim obrazom, s štrlečim nosom, s slabo razvito brado kot prirojeno napako, s spremembami zaradi starosti ali po poškodbah obraza. Povečava brade je običajen postopek za preoblikovanje ali spremembo velikosti brade.

Kakšen poseg je operacija brade?

Pri posegu gre lahko za začasno injiciranje polnil mehkih tkiv ali za implantacijo silikonskih ali Porex vsadkov – popolna genioplastika. Povečava brade se pogosto izvaja hkrati z drugimi posegi lepotne kirurgije.

KLIKNITE ZA VEČ INFORMACIJ

Zakaj operacija vratu?

Obstaja veliko različnih razlogov zaradi katerih se ljudje odločajo za oblikovanje vratu. Vrat se lahko stara hitreje kot obraz, zato mnogi pacienti potrebujejo le dvig vratu in ne celega facelifta. Ni pa vedno vzrok za poseg staranje. Pogost vzrok je tudi velika izguba telesne teže. Veliko pacientov se odloči za poseg dviga vratu skupaj s faceliftom.

Kakšen poseg je operacija vratu?

Oblikovanje vratu je zelo priljubljen pri moških in ženskah, ki imajo povešeno ali odvečno in zelo nagubano kožo na vratu. Pogosto se mišice in koža vratu močno raztegnejo, če se pacient močno zredi. Ko shujša, lahko zato postane vrat ohlapen in povešen. Oblikovanje vratu je navadno sestavljeno iz dveh posegov:

 • cervikoplastika – odstranimo odvečno kožo
 • platizmoplastika – odstranimo ali napnemo podkožno vratno mišico – platizmo
KLIKNITE ZA VEČ INFORMACIJ

Zakaj botox?

Če vas motijo utrujen videz in gubice na obrazu, se lahko za nekaj let pomladite tako rekoč v nekaj minutah. Z aplikacijami botoksa, hialuronske kisline, ki je naravna, telesu lastna snov, ali s kombinacijo obojega učinkovito zgladimo gubice okrog oči, na čelu, med obrvmi, na nosnem korenu in okoli ust ter koži na obrazu vrnemo elastičnost in napetost.

Kako se botox aplicira?

Aplikacije botoksa so hitre in neboleče. Na mesto želenega delovanja ju vbrizgamo v majhnih količinah. Z botoksom namreč sprostimo krč drobnih podkožnih obraznih mišic, ki povzročajo gube, polnila hialuronske kisline pa odebelijo podkožno tkivo, ki se s staranjem tanjša, in tako koži vrnejo elastičnost in napetost. Vbrizganje botoksa traja nekaj minut, pri hialuronski kislini pa je postopek malce daljši, traja od 15 do 20 minut, ker je treba polnilo vbrizgati globlje in na večje področje obraza.

KLIKNITE ZA VEČ INFORMACIJ